Instagam stories

4 Ideeën voor je Instagram stories!

Instagram stories zijn inmiddels onmisbaar geworden op Instagram. Dagelijks delen zo’n 500 miljoen mensen per dag (over de wereld) allerlei verschillende soorten content via stories. Wat ons betreft zijn stories onmisbaar in jouw content strategie. Je kunt er namelijk van alles mee. En als kers op de taart: volgers raken sneller verbonden met jou (en je bedrijf). Maar wat deel je nu eigenlijk in je story? No worries. Ik ga je in deze blog wat ideeën geven zodat je niet zonder content komt te zitten. 

Tip 1: Deel je kennis met anderen

Kennis delen is vermenigvuldigen! Door middel van stories kun jij op een gemakkelijke manier kennis met je (potentiële) volgers delen. Zo zet jij jezelf op de kaart als expert binnen jouw vakgebied. Deel bijvoorbeeld do’s en don’ts, updates binnen jouw vakgebied of attendeer mensen op een nieuwe blog die online staat. Door jouw kennis te delen vergroot je de kans dat mensen je gaan volgen. Je deelt immers interessante informatie waar zij iets aan hebben!

Tip 2: Vergeet jezelf niet te laten zien

Als je een eigen onderneming hebt, is het van groot belang jezelf te laten zien. Wanneer je alleen je product/dienst centraal stelt, is het voor mensen moeilijker een gevoel bij jou als ondernemer te krijgen. Deel bijvoorbeeld een timelapse als je aan het werk bent, stel jezelf op een originele manier voor, laat ook een keer zien als het even niet mee zit of als je de boekhouding moet doen waar je een hekel aan hebt. Mensen kijken liever naar een ‘echt’ Instagram account dan alleen maar perfecte plaatjes. Wanneer jij de touwtjes in handen neemt en je verhaal vertelt, bouw je een band op met je volgers. Zij krijgen een bepaald gevoel bij je, waardoor je vertrouwen kunt opbouwen.

Tip 3: Een kijkje achter de schermen

Laat zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Neem mensen mee in jouw ondernemersverhaal. Deze stories kunnen heel eenvoudig zijn. Zo kan je simpelweg een sfeerbeeld maken van je werkplek of van je rustmomenten. Neem je volgers mee in jouw dagen, alsof ze onderdeel van jouw team zijn.

Tip 4: Deel je succesmomenten

Successen zijn er om te vieren! In jouw Instagram stories kun je jouw successen met je volgers delen. Heb je een toffe nieuwe opdracht binnengesleept? Share it with us! Daarnaast kun je de volgende dingen ook gemakkelijk delen in je stories: het behalen van je opleiding, toffe feedback van klanten of iets wat je na een tijdje eindelijk is gelukt. Spread the positive vibe! Kort samengevat: wees niet bang om je gelukt te laten zien, dit is juist iets moois en mensen kunnen hier motivatie uithalen. Win-win situatie!

Nu kun je weer een tijdje vooruit met het posten van te gekke Instagram story content voor jouw volgers!

Wil je graag ondersteuning met het creëren van creatieve content? Neem contact met ons op of bekijk alle mogelijkheden op de website! Wij helpen je graag!

Liefs, Sharon

Sharon Damen | ShareOn - Marketingbureau in Tilburg
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email