4 tips om jouw engagement rate een boost te geven

Hoe meer likes, reacties en saves op je Instagram-account, hoe beter. Maar waarom precies? Tegenwoordig is je engagement rate, oftewel de betrokkenheid op je Instagram-account, steeds belangrijker. Niet zomaar streven naar aantallen volgers, maar écht verbinden met je doelgroep. En daarom geven wij jou in deze blog 4 tips hoe jij je engagement rate een boost kunt geven!

TIP 1: ZET INSTAGRAM STORIES IN

Zichtbaarheid op Instagram is key! Maak daarom dagelijks gebruik van Instagram Stories. Door dagelijks stories in te zetten ben je zichtbaar voor je volgers en bouw je een band op met je volgers. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen geven of in gesprek gaan met je volgers. En dat gesprek is misschien wel belangrijker dan je denkt, want hierdoor ontstaat engagement!

TIP 2: INSTAGRAM STICKERS ZIJN EEN MUST

Je besluit om Instagram Stories in te zetten, nice! Maak dan ook gebruik van Instagram stickers. Met behulp van deze stickers kun je gemakkelijk en op een laagdrempelige manier interactie creëren met je volgers. Stel vragen, maak gebruik van polls, doe eens een quiz of zet andere features in. Hierdoor ontstaat er betrokkenheid met je volgers en geef je je engagement rate een boost!

TIP 3: REAGEER!

Je wilt betrokkenheid van je volgers, maar hiervoor moet je zelf ook betrokkenheid tonen! Reageren it is. Neem tijd voor je privéberichten op Instagram, reageer op de opmerkingen onder je posts en ga het gesprek aan met je (potentiële) doelgroep.

TIP 4: CREËER WAARDEVOLLE CONTENT

Creëer content waar je volgers écht iets aan hebben. Denk aan tips of informatie die handig zijn om een keer terug te zoeken. Het voordeel? Instagram ziet dit als een schot in de roos: je volgers bekijken nog een keer je content én sturen het misschien wel door. Daarnaast vergoot je de kans dat mensen je bericht opslaan, wat ook weer telt als interactie.

 

Dus waar wacht je nog op? Ga direct aan de slag met het verhogen van je engagement! En vergeet niet: het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Begin eens met het maken van een story, gebruik er een leuke sticker bij en reageer op je volgers!

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.