5 tips voor de perfecte foto op jouw socials

Het lijkt haast onmogelijk: de perfecte foto maken! Al die influencers en Instagram queens lijken daar een ster in te zijn maar zodra wij op de foto gaan lijkt het een doodnormaal huis-tuin-en-keuken-plaatje. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij straks de show steelt met een feed vol met topfoto’s. Makkelijke tips waarmee je met een kleine aanpassing een perfecte foto creëert.

Tip 1 First things first!

Natuurlijk licht gebruiken is een must! Een foto die gemaakt is met natuurlijk licht komt vaak veel beter over. Maak de foto in de ochtend of later op de dag, zo krijg je een mooi effect. En, je hebt minder last van schaduwen!

Tip 2 Right moment right place, lets go!

Kies voor de perfecte plek en het perfecte moment. Zorg ervoor dat het duidelijk is wat jij wil vertellen met je foto of waar het over gaat. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat gezichten duidelijk te zien zijn en dat er niet teveel onnodige dingen op de foto staan, dit leidt af. Schiet je foto recht!

Tip 3 Practice makes perfect

Experimenteer! De perfecte foto schiet je niet in één keer. Speel met je perspectief, schiet meerdere foto’s en bewerk je foto’s anders totdat je dé perfecte foto hebt.

Tip 4 Do not force!

Zorg ervoor dat jouw foto’s oprecht overkomen. Niemand houdt van een fake smile of een geforceerde foto. Know your angles! Maar zorg er ook voor dat je niet alleen maar dezelfde foto’s plaatst, dan wordt het eentonig en haken je volgers af!

Tip 5 You need to be visible!

Zorg ervoor dat jouw foto goed zichtbaar is. Tegenwoordig wordt er veel gezocht op locaties dus is het slim om een locatie toe te voegen aan jouw foto. Voeg hashtags toe zodat jouw bereik groter wordt. Je kunt ook personen taggen, zo maak je stiekem gebruik van hun volgers en bereik!

Heb je hulp nodig met het maken van je foto’s? Bekijk het aanbod van ShareOn eens!

 

DOWNLOAD DE HANDLEIDING

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.