8 heldere tips voor thuiswerken

Thuiswerken, thuiswerken, thuiswerken. We kunnen beter zeggen: 2020 is het jaar van thuiswerken. En dat thuiswerken, dat kan soms best een uitdaging zijn. Je ervaart thuis andere prikkels dan op de werkvloer. Je irriteert je onbewust misschien aan de rommelige aanrecht, of je raakt afgeleid door je kinderen die thuis zijn.. Ik geef je graag wat tips zodat jij als een pro thuis kunt werken én je werk er niet onder lijdt.

Tip 1: Kleed jezelf aan

Hoe lekker je pyjama ook zit, het zorgt niet voor motivatie. Als je jezelf aankleedt of klaarmaakt voor werk voel je jezelf al een stuk fitter. Begin je dag dus net alsof je echt naar je werk gaat.

Tip 2: Ga aan een bureau werken

Zo, je hebt jezelf klaargemaakt. Nu is het verleidelijk om op de bank te ploffen, maar dan kom je natuurlijk nooit helemaal in de werk-flow.. Ga aan een bureau of tafel zitten net als op werk. Zo heb je geen lui gevoel, maar kan je gaan vlammen!

Tip 3: Maak een realistische to-do list

Maak een to-do list voordat je begint met werken. Maak hem wel realistisch. Als dat niet zo is kijk je er al snel tegen op en voelt het misschien eerder als een ellenlange waslijst waar geen einde aan komt. Het gevolg? Uitstelgedrag!  Maak hem dus realistisch. Heb je je to-do list opgesteld? Nu is alles overzichtelijk en kan je er als een speer doorheen.

Tip 4: Plan je pauzes

Als je thuis werkt neig je er al snel naar om tijdens het werken wat te eten en door te gaan. Niet slim, zo zit je er op een geven moment helemaal doorheen en ben je niks meer waard. Je werk lijdt daaronder. Ga eventjes een blokje om zodat je je benen kunt strekken. Ja, ook met het koude weer! Dan kan je er weer met een frisse blik tegenaan!

Tip 5: Vermijd afleiding

Ben je snel afgeleid door je telefoon? Download dan de app “Forest”. Binnen deze app kun je een timer instellen. Deze timer geeft aan hoelang je niet op je telefoon mag kijken. Heb je het volgehouden? Dan plant je een boom. Zo leg je een virtueel bos aan. Heb je toch tussendoor gekeken? Dan gaat je boom dood. Zonde van je virtuele bos, toch? 😉

Tip 6: Maak het gezellig

Je mist toch je altijd gezellige collega’s als je alleen thuis aan een bureau zit te werken. Mijn tip: maak het gezellig! Steek wat kaarsjes aan voor sfeer. Nu heb je toch nog een beetje een warm gevoel.

Tip 7: Maak afspraken

Thuiswerken betekent natuurlijk niet een dagje Netflixen of voor je kids zorgen. Zorg dus dat alles duidelijk is door afspraken te maken. Stel je huisgenoot, kinderen of vriend op de hoogte. Zo word je niet onnodig gestoord en kan jij door met werken.

Tip 8: Zorg dat je bij je documenten kan

De laatste maar ook niet geheel onbelangrijk, zorg dat je bij je documenten kan. Niks is vervelender dan dat je ergens mee bezig en niet verder kunt omdat je niet alles hebt.

Als je deze tips volgt kun je er de komende tijd tegenaan. Succes!

Wil je graag ondersteuning met het creëren van creatieve content? Neem contact met ons op of bekijk alle mogelijkheden op de website! Wij helpen je graag!

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.