Bij ShareOn ben je geen stagiaire, maar volwaardig Content Creator

Ieder halfjaar verwelkomen we bij ShareOn nieuwe Content Creators in ons teamWaarom? Omdat we geloven in de kracht van vernieuwing en van een jonge en frisse blikIn september startte de nieuwste lichting Content Creators. Eén van de nieuwste Content Creators is Deborah, derdejaars student aan de opleiding Communicatie op Fontys Tilburg. Inmiddels zit Deborah over de helft van haar stageperiode en weet ze van aanpakken. Wat ze allemaal doet tijdens haar stage, hoe ze is gegroeid én hoe ze haar stage ervaart vertelt ze ons zelf.  

 

AAN DE START VAN HAAR STAGEPERIODE

Nog voordat Deborah haar stage startte had ze al een goed idee wat ze kon verwachten van ShareOn. Sterker nog: ze wist eigenlijk al van de hoed en de rand voordat ze het kantoor binnenwandelde. Deborah: “Ik volgde ShareOn al een tijdje op Instagram en keek vaak naar de Instagram Stories. Hierdoor had ik van tevoren al gezien hoe het bedrijf is, wie alle medewerkers zijn en hoe de sfeer is. Dat vond ik heel fijn.” Deborahs eerste indruk van ShareOn was gelijk goed en gelukkig werd deze eerste indruk nogmaals overtroffen. “Ook is het me nog goed bijgebleven dat iedereen tijd in haar agenda had geblokt om mij voor de eerste keer te ontmoeten”, vertelt Deborah. “Na mijn sollicitatiegesprek kwam ik namelijk nog een keer langs om mijn contract te tekenen. Iedereen was daarvan op de hoogte en had tijd gemaakt om kennis met mij te maken. Daar stond ik echt versteld van en daardoor had ik meteen het idee dat er tijd en moeite in mij werd gestoken. Hierdoor begon ik best relaxed aan mijn stage en stond ik nog meer te poppelen om te beginnen.”   

Na de eerste kennismaking was het voor Deborah toch echt tijd om aan de slag te gaan. “Op mijn eerste stagedag hebben we een team fotoshoot gehouden. Daardoor was het ijs meteen gebroken en voelde ik me onderdeel van het team”, vertelt Deborah. “Ook werd ik gelijk in het diepe gegooid en moest ik in mijn eerste week al meerdere social media posts maken. In het begin dacht ik soms wel ‘oh my god ben ik hier wel klaar voor?’, maar dan moest ik het wel doen. Uiteindelijk ging het dan goed en leerde ik juist op mezelf te vertrouwen.” 

DE KNEEPJES VAN HET VAK LEREN

Als Content Creator heeft Deborah haar eigen opdrachtgevers, uiteraard onder begeleiding van één van onze Content Marketeers. Een hele verantwoordelijkheid, maar bij ShareOn zijn we ervan overtuigd dat je zo echt de kneepjes van het vak leert. “Ik ben nu medeverantwoordelijk voor maar liefst vijf opdrachtgevers”, vertelt Deborah. “Voor deze opdrachtgevers verzorg ik de gehele social mediavan het schrijven van berichten tot het maken van visuals en de posts online zetten. Dat is allemaal mijn verantwoordelijkheid. Ik vind het echt super uitdagend om voor deze opdrachtgevers te werken. Doordat mijn opdrachtgevers uiteenlopen van een restaurant tot een makelaar in het hogere segment word ik echt uitgedaagd om te groeien. Zo heb ik een werkdag gehad waarbij ik in de ochtend een tekst schreef gericht op jongeren en in de middag voor makelaars. Diversiteit genoeg, dus! Je krijgt echt een kijkje in verschillende doelgroepen en je moet continu schakelen. Daar leer je uiteindelijk super veel van.”  

“DEZE STAGE IS DE REAL DEAL” 

Inmiddels is Deborah op de helft van haar stageperiode en is ze veel meters aan het maken.  “Ik heb voor mijn gevoel in de eerste twee weken bij ShareOn al zoveel meer geleerd en praktijkervaring opgedaan dan tijdens de eerste twee jaar van mijn opleiding”, vertelt Deborah. “Het is zo anders als je echt aan de slag moet in het werkveld. Deze stage is de real deal en alles wat je maakt komt ook echt online. In het begin is dat wel een beetje spannend, maar ook juist supertof. Gelukkig krijg ik begeleiding van een Content Marketeer en krijg ik overal feedback op. Hierdoor heb ik altijd een vangnet en krijg ik de mogelijkheid om super veel te leren. Inmiddels heb ik hierdoor ook geleerd om zelfstandiger te zijn en eerst zelf bepaalde zaken uit te zoeken. Ik kan nu dus ook veel sneller zelf uit de voeten.”  

Naast Deborahs ontwikkelingen op persoonlijk vlak, is ze in het vakgebied ook goed aan het doorontwikkelen. Deborah: “Mijn doel voor deze stage was om te groeien in copywriting. Dat is een skill die ik heel graag onder de knie wilde hebben. Ik kwam er vrij snel achter dat dit moeilijker gezegd is dan gedaan, haha, maar daarom is het juist ook een goed doel. Ik heb tot nu toe al veel geleerd over zinsopbouw, teksten aanpassen op de doelgroep en creatief schrijven. Ook weet ik nu dat ik grafisch design en content creatie het leukste vind. Hiermee kan ik lekker creatief bezig zijn. Zo ben ik de ene dag bezig met het maken en editen van een Instagram Reel en de andere dag

EEN WAARDEVOLLE TIJD 

Met nog maar een paar weken stage op de planning kijkt Deborah nu al positief terug op haar tijd bij ShareOn. Deborah: “Ik kijk super positief terug op de afgelopen maanden en mijn stageperiode in het algemeen. Tot nu toe vond ik het echt heel waardevol en het heeft al veel bijgedragen aan mijn traject tot communicatieprofessional. Naar mijn idee heb ik relevante ervaring opgedaan en sta ik daardoor sterker in mijn schoenen. Nu nog een paar weken knallen en er nog een mooie tijd van maken.”  

Wil jij, net zoals Deborah, Content Creator worden bij ShareOn, onwijs veel praktijkervaring op doen en je skills verder ontwikkelen? Dan hebben we goed nieuws voor jou; we hebben nog een plekje beschikbaar voor aankomende februari. Check snel deze pagina om alle ins en outs van de stage te weten te komen! 

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.