Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Een jaar geleden wandelde Jady met onwijs veel energie voor het eerst het kantoor van ShareOn binnen. Zonder enige praktijkervaring stond ze aan de start van haar stage; een uitdaging die Jady maar al te graag aanging! Een jaar later is ze ongekend veel gegroeid, heeft ze haar passie voor projectmanagement ontdekt en begeleit ze onze Content Creators. Eén ding is zeker: wij zijn super trots op Jady! Daarom is het tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die ze heeft doorgemaakt.  

EEN ACADEMISCHE INVALSHOEK 

Voordat Jady bij ShareOn terecht kwam was ze druk in de weer met studeren. Na het succesvol afronden van haar bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University, begon ze namelijk aan de master Business Communication and Digital Media. Tijdens deze studies deed ze veel theoretische en wetenschappelijke kennis op, maar kon ze dit vervolgens niet in de praktijk toepassen. Jady: “Tijdens mijn opleiding heb ik een kritische en wetenschappelijk kijk op marketing ontwikkeld. Een interessante, academische invalshoek, maar doordat de universiteit puur gericht is op theorie heb ik nooit praktijkervaring op kunnen doen. Dat stukje praktijkervaring miste ik op een gegeven moment wel.” Ambitieus als Jady is, besloot ze daarom een half jaar studievertraging om te lopen en praktijkervaring op te gaan doen. Niet veel later stuurde ze haar sollicitatie naar ShareOn en werd ze vrijwel direct aangenomen als Content Creator.  

Een paar weken later startte Jady haar stage met onwijs veel energie en enthousiasme. Ze stond te popelen om te beginnen en zette alles op alles om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Jady: “Ik was mega enthousiast om te beginnen aan mijn stage. Ik kreeg eindelijk de kans om mezelf nog verder te ontwikkelen en in de praktijk te gaan werken. Deze kans pakte ik dus met beide handen aan. De start van mijn stage ging overigens niet zonder slag of stoot. Door mijn opleiding had ik een hele academische en wetenschappelijke schrijfstijl. Deze manier van schrijven is er bijna ingeramd tijdens mijn studies. Ik heb dus heel veel meters moeten maken om deze schrijfstijl om te toveren naar een schrijfstijl die past bij marketing. Dit heb ik mede gedaan door het schrijven van social media posts, maar ik kreeg ook de kans om medewerkersverhalen te schrijven. Dit was wel een echte uitdaging, maar ik ben uiteindelijk super trots dat dit is gelukt.”  

DE STAP VAN CONTENT CREATOR NAAR CONTENT MARKETEER 

Tijdens de stageperiode bleek al snel dat Jady perfect bij ShareOn past. Haar ambities, enthousiasme en energie waren een duidelijke match met het ShareOn DNA. En dus konden we geen afscheid van elkaar nemen. Jady: “Tijdens mijn stageperiode zat ik al snel op mijn plek. Het voelde heel vertrouwd en er was direct een klik. Dat vond ik heel fijn. Door mijn eigen ontwikkelingen en het vertrouwen in mij had ik al snel gesprekken met Sharon om na mijn stageperiode te blijven plakken.” Niet veel later werd de knoop definitief doorgehakt en maakte Jady in juli de stap van Content Creator naar Content Marketeer. “De overgang van Content Creator naar Content Marketeer verliep eigenlijk heel soepel. Tijdens mijn stage had ik al eigen verantwoordelijkheden en werkte ik voor meerdere opdrachtgevers, zoals Venray Beweegt en Mercure Hotel Tilburg Centrum. Dit liep tijdens de overgang eigenlijk gewoon door”, vertelt Jady. “Wel kreeg ik als Content Markteer nog meer verantwoordelijkheden en opdrachtgevers. Zo werk ik nu bijvoorbeeld als interim Content Marketeer bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs, als PRcoördinator bij De Rooi Pannen Handel en Ondernemen en begeleid ik onze Content Creators. Dit zijn opdrachten waar ik heel veel energie van krijg. Ik heb door deze opdrachten mijn passie voor projectmanagement ontdekt en mijn management skills kunnen ontwikkelen.”  

“IK BEN OP ALLES EVEN TROTS” 

Het is een cliché, maar time flyes when you’re having fun horen we vaker binnen ShareOn. Ook Jady ervaart haar tijd bij ShareOn zo. Jady: “Het afgelopen jaar is echt voorbijgevlogen. Ik kijk terug op een onwijs leuk jaar bij ShareOn. Ik heb zoveel kansen gekregen, leuke opdrachten mogen doen en mezelf kunnen ontwikkelen. Van het omtoveren van mijn schrijfstijl, tot het ontdekken van mijn management skills en begeleiden van onze Content Creators: ik ben op alles even trots.” Naast deze ontwikkelen in het vakgebied vinden we het bij ShareOn ook belangrijk om op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Ook Jady heeft hier hard aan gewerkt. “Ik heb de afgelopen jaar veel aan mijn perfectionisme gewerkt. Ik ben altijd al super perfectionistisch geweest en ik wil altijd het allerbeste resultaat halen. Dat is in mijn ogen een super goede eigenschap, maar niet wanneer het je gaat belemmeren”, vertelt Jady. “Daar heb ik dus wel aan moeten werken. Inmiddels heb ik geleerd dat goed ook goed genoeg is en ik tevreden mag zijn met mijn geleverde werk. Op deze persoonlijke ontwikkeling ben ik ook super trots.”   

VOLLEDIGE FOCUS OP SHAREON 

Zo streberig als Jady is, heeft ze voor de toekomst meerdere doelen gesteld. “Ik hoop op zeer korte termijn mijn masterdiploma te behalen, zodat ik fulltime aan de slag kan bij ShareOn. Daar kijk ik wel echt naar uit. Volledige focus op ShareOn, met tweehonderd procent knallen en samen groeien met het team”, vertelt Jady. “Hiernaast wil ik mezelf ook blijven ontwikkelen. Ik wil graag werken aan mijn strategische en analytische vaardigheden, zodat ik kan groeien in strategieontwikkeling. Dit is weer een stapje verder in mijn ontwikkeling als Content Marketeer. Gelukkig krijg ik veel vertrouwen en kansen vanuit ShareOn en weet ik zeker dat het wel goed gaat komen met dit doel.”  

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

Hoe schrijf je goede social media teksten?

In deze blog vertellen we je dat een goed stuk tekst net zo belangrijk is als een mooie foto en waarom.

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.