Facebook Creator Studio handleiding | ShareOn

Facebook Creator Studio handleiding

De Facebook Creator Studio maakt het eenvoudig om berichten op Facebook en Instagram voor te bereiden en in te plannen. Veel mensen weten niet van het bestaan van Creator Studio af en dus ook niet de functionaliteiten om content via de verschillende platformen te verspreiden. Wij leggen je graag uit wat de Creator Studio precies is en hoe jij het gebruik van kunt maken. Dit kan bijdragen aan je zichtbaarheid online.  Alle ins & outs lees je hier!

Hoe werkt Creator Studio?

Als je beschikt over een zakelijk account of bedrijfsprofiel op Instagram kun je gebruik maken van Creator Studio. Dit platform is ideaal voor social media beheer. Je kunt namelijk voor alle verschillende social media kanalen content delen. En met de nieuwere functie kun je ook jouw Instagram account koppelen en berichten en video’s plaatsen en inplannen. De enige voorwaarde die hiervoor staat is dat jouw bedrijfsprofiel wel gekoppeld moet zijn aan jouw zakelijke Facebook account.

De voordelen van Creator Studio

Het inplannen van content is niet iets nieuws. Veel mensen zijn al wel bekend met Hootsuite en Later, toch zijn er een paar grote voordelen van Creator Studio ten opzichte van andere plannings tools. 

Een overzicht van Facebook en Instagram
Je hebt de mogelijkheid om je stories, carrousel, foto’s, video’s en normale berichten in één ooglopslag te zien.

IGTV-video’s inplannen
Creator Studio is het enige platform dat je de mogelijkheid geeft om IGTV-video’s in te plannen. Dit is niet mogelijk bij andere content tools.

Social statistieken altijd overal inzichtelijk
Je hebt alle statistieken tot je beschikking. En in grafieken worden deze al gepresenteerd.

Hoe plan je een Instagram/ Facebook bericht in?

Als je jouw Instagram bedrijfsaccount hebt gekoppeld, kun je links bovenin klikken ‘nieuw bericht’ te maken. Je hebt dan de keuze of je een Instagram bericht of een IGTV-video wilt maken. Vervolgens werkt alles hetzelfde als andere planningstools. Je vult je bericht in, de locatie en voegt één of meerdere foto’s of een video toe. Als je rechtsonder klikt op het pijltje naast ‘publiceren’, heb je de optie om jou bericht in te plannen op de gewenste tijd en datum. Zo… je hebt zojuist je eerste bericht ingepland!

Wil jij graag nog meer informatie over Facebook Creator Studio en wat handige tips?

Download dan de Facebook Creator Studio handleiding en lees verder!

Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email