Hoe creeër je de perfecte instagram feed?

Hoe creeër je de perfecte instagram feed?

Tegenwoordig zit iedereen wel minstens 1 uur per dag op Instagram. Wanneer je door de app scrollt zie je de ene mooie Instagram feed na de andere. Ben je benieuwd hoe jij dit zelf ook voor elkaar kunt krijgen? In deze blog geven wij jou tips voor een perfecte Instagram feed! Uit onderzoek is gebleken dat accounts met een mooie feed en goede kwaliteit foto’s echt meer volgers hebben.  Tijd om aan de slag te gaan dus!

Wanneer je Instagram inzet voor marketingdoeleinden wil je natuurlijk dat mensen je berichten zien als je iets plaatst. Helaas is dit niet altijd het geval. Instagram werkt op basis van een Instagram algoritme, dat op basis van verschillende aspecten bepaalt of jouw bericht getoond wordt of niet. Een van de onderdelen waarop wordt gelet is of je mooie foto’s of video’s plaatst, het gaat dan voornamelijk om de kwaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat je content interessant is voor de doelgroep die jij wilt bereiken. Alleen zo zal je meer volgers krijgen en dus interactie ontvangen!

Begin met een plan

Plan je feed vantevoren. Gebruik hiervoor een Instagram grid app, zoals bijvoorbeeld Preview. In deze apps kun je al je foto’s die je al hebt gemaakt inplannen. Zo kun je vantevoren zien hoe alle berichten in je feed worden geplaatst. Je kunt in deze apps puzzelen totdat je zelf tevreden bent met het resultaat. Ook is het verstandig om vantevoren te bepalen wanneer en hoe vaak je gaat posten. Een lay-out app maakt het makkelijker om een consistent thema te starten, omdat je dus vooraf kunt zien hoe het geheel eruitziet. 

Handige Instagram feed preview apps:

  • Preview
  • The Grid
  • Planoly

Kies een thema

Wanneer je een feed thema kiest is het de bedoeling dat je dit bij alle foto’s terug laat komen. Ga je bijvoorbeeld voor een feed die heel donker is met schaduwen of kies je voor een feed die heel kleurrijk is? Veel Instagram gebruikers maken een preset aan in een bewerkingsprogramma, zoals bijvoorbeeld Lightroom. 

Maak een keuze

Een thema bestaat niet alleen uit de kleuren in foto’s. Waarover je plaatst is ook een onderdeel van het thema. Dit is echter een optie. Je hoeft niet per se met verschillende onderwerpen te werken.  Denk hier goed over na!

Puzzelen maar!

Nu je weet wat je thema is en je duidelijk hebt waar je over wilt gaan posten kun je beginnen met de volgende stap. Ga puzzelen met de foto’s die je hebt! Kom erachter waar je welke foto wilt plaatsen. Wat is wel mooi naast elkaar en wat niet? De truc is om de volgorde van je berichten te ordenen om je gehele feed te laten kloppen. Het liefste heb je een groot geheel. 

Kleurencoördinatie

Wanneer je niet aan 1 kleur wilt vastzitten kun je ook de keuze maken om meerdere kleuren terug te laten komen in je feed. Als je dit toepast zul je al snel merken dat je feed er als één geheel uitziet wanneer je dit toepast! Easy does it.

Houd rekening met de achtergrond

Deze simpele tip is heel erg belangrijk voor je feed. Het liefste maak je een foto voor een neutrale achtergrond. Hoe neutraler de achtergrond, des te beter jij of een product naar voren komt in de foto. Tenzij de achtergrond deel uitmaakt van je foto! Denk bijvoorbeeld aan een graffiti muur of de Eiffeltoren. 

Trek eropuit

Probeer te voorkomen dat je alleen foto’s plaatst die op dezelfde plek zijn gemaakt. Laat je inspireren door je omgeving. Ga rondlopen en houd je ogen goed open! Ga bijvoorbeeld naar grotere steden: hier vind je vaak leuke plekjes waar je mooie foto’s kunt maken. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met jouw thema en feed wanneer je foto’s gaat maken. Vergeet ook niet te experimenteren met het maken van foto’s. Probeer te blijven vernieuwen zodat je opvalt!

Vergeet ook niet om plezier te maken tijdens het proces! 

Instagram is van essentieel belang voor jouw marketing en communicatie strategieën. Haal de voor jou bruikbare tips uit deze blog en ga aan de slag. Wil je graag hulp bij het toepassen van deze tips op jouw Instagram account? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!

 

Liefs, Sharon

Sharon Damen | ShareOn - Marketingbureau in Tilburg
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email