ShareOn bestaat 5 jaar!

Oktober 2022: dé maand dat ShareOn vijf jaar bestaat. Wat een mijlpaal! Daarom is het tijd om op de pauzeknop te drukken, stil te staan bij alle mooie ontwikkelingen én met trots terug te kijken. Samen met Sharon blikken we terug op de ongekende groei die ShareOn heeft doorgemaakt én de stroomversnelling waar het bedrijf in terecht is gekomen.   

 

SHARON STAMPT SHAREON UIT DE GROND   

Vijf jaar geleden werd ShareOn uit de grond gestampt en dat gebeurde niet zomaar. Sharon: “Na het behalen van mijn bachelor moest ik noodgedwongen een tussenjaar nemen vanwege mijn gezondheid. In dat jaar besloot ik niet stil te gaan zitten.” Haar handen jeukten. Ze moest haar creativiteit kwijt. Het ondernemerschap zat al in haar familie, maar zelf een onderneming starten was nog nooit in haar opgekomen. Tot op dat moment. Sharon zette binnen één week ShareOn op: een logo, website, huisstijl, alles erop en eraan. Sharon: “Ik dacht we zien wel, we zien wel waar het schip strandt. Ik ga het gewoon doen.”  

   

IN EEN SNELTREINVAART AAN DE WEG TIMMEREN  

“Toen het balletje eenmaal begon met rollen, is het eigenlijk nooit meer gestopt”, vertelt Sharon. “Ik kreeg de vraag of ik de social media van een bedrijf wilde gaan beheren. Ik zei meteen ‘ja’ en pakte dit met beide handen aan. Snel daarna volgde een tweede toffe opdracht. Zo begon het balletje te rollen. Ik werkte destijds nog bij een flexwerkplek, die gevestigd was in Mercure Hotel Tilburg Centrum. In de wandelgangen kwam ik in contact met Niek van den Broek, de directeur van het hotel. We raakten aan de praat en Niek vertelde me dat er ruimte was voor een Marketing en Communicatie medewerker. Kort daarna kreeg ik de kans om deze interim klus te gaan doen. Dat was mijn eerste grote klus die ineens een groot deel van mijn uren in de week in beslag nam. Toen ging bij mij echt de knop om en wist ik hier ga ik vol voor.” In de periode die volgde bleef ze doorgroeien: steeds meer nieuwe samenwerkingen, opdrachten en uitdagingen.  

Na 3,5 jaar alleen aan de weg te timmeren was het in 2021 tijd voor versterking. Met toch wel klamme handjes besloot Sharon de sprong in het diepe te wagen en haar allereerste medewerker in dienst te nemen. Sharon: “Ik was 25 toen Sofie als allereerste fulltime medewerker bij ShareOn startte. Sofie is maar een paar jaar jonger dan ik. Dat vond ik in het begin echt heel onwennig en gek. Maar tegelijkertijd klopte het. Het vertrouwen was er. De match was er. En dus was het een hele logische én ontzettend gave stap.’’  

In de tussentijd bleef ShareOn groeien. Want waar ShareOn eerst Sharon was, werd ShareOn ineens team ShareOn. Sharon: “Het team is in de afgelopen anderhalf jaar zo bizar snel gegroeid. Na Sofie volgde al snel mijn tweede vaste medewerker en door de start van twee nieuwe stagiaires in augustus 2021, bestond het team ineens uit vijf meiden. Door deze ontwikkelingen groeiden we eigenlijk letterlijk en figuurlijk uit de flexplekken. Toen ben ik ook op zoek gegaan naar een kantoor.” Inmiddels is ShareOn al bijna een jaar gevestigd in een eigen kantoor en zijn er niet vijf, maar zeven meiden te vinden! Sharon: “Afgelopen tijd zijn er weer twee meiden bij het team gekomen, wat betekent dat we met zeven(!!) zijn. Soms knijp ik mezelf of het wel echt is, haha. Het is onwijs tof, maar ook wel een beetje spannend om al deze ontwikkelingen mee te maken en te zien dat het bedrijf steeds meer body krijgt.” 

KEIHARD OP JE BEK GAAN EN WEER TERUG OPKRABBELEN  

Al deze mooie ontwikkelingen brengen ook een hoop onverwachte uitdagingen met zich mee. Sharon: “De afgelopen vijf jaar zijn echt een rollercoaster voor mij geweest. Ik heb mooie projecten mogen draaien, mooie mensen mogen ontmoeten en mooie momenten mogen beleven. Maar daar staat ook tegenover dat ik soms met mijn kop tegen de lamp ben gelopen. Ik vond het bijvoorbeeld heel moeilijk om in het begin dingen uit handen te geven. Ik wilde alles graag zelf doen. Op mijn eigen manier. Maar dat kan niet altijd. Vaak was het dan niet vallen en opstaan, maar keihard op je bek gaan en weer terug opkrabbelen. Gelukkig heb ik dat inmiddels wel geleerd.” 

 

GEMOTIVEERDER DAN OOIT   

Een vijf- of tienjarenplan heeft Sharon niet uitgestippeld. Sterker nog: haar focus ligt op het hier en nu. Sharon: “Je kunt wel langetermijndoelen stellen, maar je weet toch nooit wat er in de toekomst gaat komen. Daarom probeer ik iedere dag op het hier en nu te focussen. Wanneer ik bijvoorbeeld iedere dag mijn sleutel in de deur van het kantoor steek besef ik me: hey, dit is gewoon mijn bedrijf. Het kantoor is zo tastbaar en dat zorgt er écht voor dat ik gemotiveerder dan ooit ben om ervoor te gaan. Om gas te geven. Om te vlammen. En dat samen met mijn team.” 

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.