Social media trends 2020

Social media trends van 2020

2020… Wat een ontzettend bewogen jaar. Werk is heel anders geworden door corona. Thuiswerken, dan weer op kantoor. Ondanks dit alles hebben we er wel het beste van gemaakt met zijn allen. Gelukkig heeft 2020 niet alleen maar in het teken van corona gestaan. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke, nieuwe social media trends bij gekomen. Dat is waar we het vandaag over gaan hebben: de social media trends van 2020!

Tiktok

Deze app is helemaal opgeblazen in 2020. Veel mensen besloten deze populaire app te downloaden tijdens corona.  Waar TikTok in eerste instantie puur voor vermaak werd ingezet, hebben we in 2020 gezien dat TikTok ook massaal als zakelijk platform ingezet werd. Dit hebben wij natuurlijk ook gedaan! Van maandag tot en met vrijdag plaatsen wij marketing tips, Instagram tips, canva tips en ga zo maar door. Het fijne van TikTok is dat je op een laagdrempelige en luchtige manier informatie kunt delen én hiermee potentieel ‘viral’ kunt gaan.

Reels

Er kwam een nieuwe functie op Instagram: Reels. Wat meteen opviel was dat deze functie bizar veel op TikTok leek. Maar daarom niet minder leuk. Instagram is meer zakelijk dan Tiktok. Wij zijn al vrij vroeg begonnen met het maken van Reels. Het grote voordeel van Reels is dat je niet opnieuw hoeft te beginnen met het opbouwen van je volgers. Want al je Instagram volgers kunnen gelijk mee genieten! Inmiddels is Instagram Reels niet meer weg te denken uit onze marketingstrategie. We ontdekten al snel dat je met Reels redelijk gemakkelijk veel bereik kan genereren. Binnen anderhalve week werd één van onze Reels 136.000 keer bekeken. Bizar! Het is een leuke manier om je volgers iets te leren en tegelijkertijd interactie te hebben.

Stories

Stories zijn de laatste tijd ook niet meer weg te denken. Instagram, Facebook en LinkedIn maken hier gebruik van. Eerlijk is eerlijk: dit is toch leuk om doorheen te gaan. Het geeft net een stukje meer persoonlijkheid aan je bedrijf/account. Denk bijvoorbeeld aan behind the scenes, jezelf en je collega’s laten zien en ga zo maar door. Struggle je wel eens met het verzinnen van stories? Lees onze blog hierover. Klik hier. Op Instagram zijn er maar liefst 300 miljoen dagelijkse gebruikers die stories bekijken. Zonde om niet in te zetten toch?

LinkedIn

Het aantal gebruikers op LinkedIn blijft ook maar stijgen. LinkedIn heeft inmiddels maar liefst 611.000 dagelijkse gebruikers. LinkedIn komt ook met nieuwe functies. Simpel gezegd is LinkedIn het digitale visitekaartje voor jouw bedrijf. Het is belangrijk dat je jouw LinkedIn up to date houdt. Zo kan iedereen zien wat je in huis hebt. Als je dit allemaal op orde hebt kun je jouw netwerk gaan uitbreiden en zorgen dat je nieuwe klussen binnen sleept. Het toffe aan LinkedIn is dat ze ook met nieuwe updates komen. Daar word ik altijd nieuwsgierig van. Je kan bijvoorbeeld nu ook LinkedIn Events aanmaken en je zoekopdrachten blijven nu bewaard. Dus als je jouw LinkedIn verslonsde, pak het gelijk op.

Ik ben benieuwd of jij je kan vinden in deze trends en of je ze zelf ook gebruikt voor je bedrijf of je persoonlijke account. Vragen? Wij helpen je graag! Contact.

Liefs, Indy

Indy van de Giessen
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email