Waarom jij contentmarketing zou moeten inzetten

Contentmarketing: weet jij wat het inhoudt? Contentmarketing wordt steeds populairder. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Maar wat is contentmarketing precies, waarom is het zo belangrijk en hoe kun jij het inzetten? Dat en nog veel meer leggen we je uit in deze blog!

WAT Is contentmarketing?

Eerst even terug naar de basis: wat is contentmarketing? Contentmarketing is het regelmatig creëren en delen van waardevolle content voor jouw doelgroep. Hierdoor zul je een band opbouwen met je doelgroep én bind je je doelgroep aan jouw bedrijf. Het draait dus allemaal om het bieden van een speciale waarde. Hoe dit in de praktijk wordt ingezet? Dat vertellen we je hieronder.

CONTENTMARKETING IN DE PRAKTIJK

Contentmarketing komt steeds vaker voorbij. Het is namelijk moeilijker dan ooit om jouw doelgroep te bereiken én zich te laten binden. Scroll maar door Instagram en je ziet tientalle verschillende posts. Of zoek eens naar ‘zwarte laarsjes’ op Google en je wordt overspoeld met zoekhits. Het is dus belangrijk om regelmatig content te maken die opvalt bij jouw doelgroep én waar jouw doelgroep écht iets aan heeft. Dus niet zomaar een keertje posten, maar bouwen aan een langetermijnrelatie met je doelgroep. En dat is precies het moment waar contentmarketing om de hoek komt kijken. Door contentmarketing maak je content die jouw doelgroep als waardevol beschouwt. Zorg er dus voor dat jouw doelgroep aan de content terugdenkt en het vaker wil zien. Want zó kun je waarde bieden aan je doelgroep! Contentmarketing komt ook voor in alle soorten en maten. Van video’s, podcasts, e-books, teksten en afbeeldingen tot teksten op je website. Eigenlijk kun je het heel makkelijk onthouden: alles wat met ‘content’ te maken heeft, kun je onder contentmarketing scharen.

HOE ZET SHAREON CONTENTMARKETING IN?

Alles wat wij doen draait om contentmarketing. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze opdrachtgevers. We zijn dagelijks bezig met het bedenken, creëren, plannen en monitoren van rake content. Alles met één duidelijk doel: het verschil maken voor onze opdrachtgevers. Om ervoor te zorgen dat zij onder de aandacht komen én blijven bij hun doelgroep. Dat doen we onder andere door middel van fotografie, social media, grafisch design en het uitwerken van marketingstrategieën. Meer weten over ons? Klik dan hieronder!

WAAROM IS CONTENTMARKETING BELANGRIJK VOOR JOUW BEDRIJF?

Denk je nu: waarom zou ik hier moeite in steken? Geloof ons, dit is het echt waard! Je investeert namelijk in een goede en langdurige relatie met je doelgroep en dat is précies wat je wilt. Door waardevolle content te maken zal je doelgroep als eerste aan jou denken bij een mogelijke aankoop. Hierdoor heb je als het ware een plekje in het hoofd van je doelgroep verdiend en dit kan heel kostbaar zijn voor jouw bedrijf!

 

Zie je het wel zitten om contentmarketing in te zetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan gerust contact met
ons op. We helpen je graag verder door samen te kijken naar de mogelijkheden

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.