Zo gebruik je Instagram Gidsen

Zo gebruik je Instagram Gidsen

Instagram komt steeds met meer vernieuwing. Instagram Reels, laatst een nieuwe lay-out en nu…. tromgeroffel…. Instagram Gidsen! Ja, er is weer een nieuwe (grote) verandering op Instagram. Eerst was de grote nieuwe functie Reels en nu dan Gidsen. Een nieuwe functie op Instagram maakt mij altijd weer nieuwsgierig, dus ik heb het natuurlijk gelijk voor jullie uitgezocht. Hier een stappenplan hoe je een Instagram Gids kan maken.

Wat is Instagram Gidsen?

In eerste instantie is Instagram Gidsen gemaakt voor wellness onderwerpen, dit vanwege de corona crisis om mensen een beetje op weg te helpen en te steunen, want eerlijk is eerlijk: het is voor iedereen al zwaar genoeg. Instagram wil de gebruikers een manier bieden om gemakkelijker aanbevelingen, tips en andere inhoud te ontdekken. En dit dan van je favoriete accounts. Klinkt al tof, hè? Maar er is meer. Vanaf 17 november is Instagram aan de slag gegaan met het uitbreiden van Instagram Gidsen.  Je kan nu ook plaatsen, producten en posts van jezelf of anderen aanbevelen. Je kan bijvoorbeeld een Gids maken over Instagram tips. In deze Gids voeg je dan alle posts van jou en/of anderen met relevante tips toe. Je hebt dus eigenlijk een mapje voor ze samengesteld waardoor ze met  één tik op de gids alles vinden waar ze naar zochten.. Oké, genoeg gepraat, nu gaan we een onze eerste Instagram Gids maken!

Hoe maak je een Instagram Gids?

Een nieuwe functie op Instagram zorgt voor veel vragen, maar daar zijn wij voor. We gaan je uit de brand helpen. Hier in 6 stappen hoe je een Instagram Gids maakt!

Stap 1: 

Ga naar je eigen pagina en druk op het plusje rechtsbovenin. Dan opent er een tabje met alle functies op een rijtje. Je klikt dan uiteraard op ‘Gids’.

Instagram Gidsen
Instagram Gidsen 2

Stap 2: 

Nu kom je bij het stukje ‘Gids kiezen’. Hierbij zijn drie verschillende dingen die je kunt kiezen. Hier heb ik ze alle drie voor je op een rijtje.

Plaatsen: 

Plaatsen in je woonplaats of daarbuiten aanbevelen. Denk hierbij aan een take-away tentje waar jij elke ochtend haalt.

Producten:

Je favoriete producten aanbevelen. Als je zelf een webshop hebt kun je hier jouw producten zetten of als je over een ander bedrijf tevreden bent met de producten kun je die daar aanbevelen.

Berichten:

Door jou gemaakte of opgeslagen berichten aanbevelen. Wat wij hebben gedaan is een gids aangemaakt van onze blog posts. Lekker overzichtelijk zo. Maar je kunt ook jouw favoriete opgeslagen berichten daar plaatsen. Denk aan sportvideo’s die voor jou echt geholpen hebben. 

Instagram Gidsen 3

Stap 3:

Wij hebben gekozen om een Gids te maken over onze posts. We gaan van alle posts van onze blogs een Gids maken. Zo hoeven mensen niet helemaal in onze feed te scrollen naar onze blogs, maar zitten ze gebundeld in een Gids. Lekker overzichtelijk zo. Wij hebben dus alle posts met een blog aangevinkt. Dit kun jij nu doen met de posts die jij wilt. Je kunt ook naar rechts swipen voor je opgeslagen posts.

Instagram Gidsen 4

Stap 4:

Nu moeten we een omslagfoto kiezen. Je kunt er helaas nog geen vanuit je fotobibliotheek kiezen. Je kunt wel foto’s kiezen uit al je berichten, je opgeslagen posts en de foto’s uit je samengestelde gids. Zo, nu heb je de foto gekozen, dan moet je nu je gids een titel geven en een (optioneel) bijschrift waarvoor deze gids bedoeld is.

Instagram Gidsen 6
Instagram Gidsen 5

Stap 5:

Alle berichten die je hebt toegevoegd aan je Gids moeten nog een titel krijgen. Ik heb gekozen voor alle titels van de desbetreffende blogs. Als je bijvoorbeeld Instagram tips doet kun je bij elke post zetten welke tips je specifiek behandelt. Je kunt ook bij elke post nog een bijschrift zetten waar de post over gaat, maar dit is optioneel.

Instagram Gidsen 7

Stap 6:

De laatste stap. Plaatsen maar! Je kunt het voorbeeld nog even bekijken, nu kun je even dubbel checken of die klopt. Zo ja? Druk maar op de knop delen. Wiehoeee. Je eerste Instagram Gids staat online.

Instagram Gidsen 8
Instagram Gidsen 9

Hopelijk is het nu helemaal duidelijk voor je hoe je een Instagram Gids maakt en kun je er nu nog veel meer maken om je Gidsen up to date te houden.

Wil je graag ondersteuning met het creëren van creatieve content? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk alle mogelijkheden op onze website! Wij helpen je graag.

Liefs, Sharon

Sharon Damen | ShareOn - Marketingbureau in Tilburg
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email