Formaat header blog

Zo gebruik je mappen op Canva

Canva, het platvorm waar wij dagelijks al onze ontwerpen in creëren. Als je al een langere tijd actief bent op Canva weet je dat er een overzicht is waar al je ontwerpen in worden weergegeven. Helaas is het vaak lastig om door een berg van ontwerpen te gaan om jouw template te vinden. Ben jij nou ook een structuurjunkie en wil jij jouw werkproces versnellen op Canva? Lees dan verder.

CANVA MAPPEN

Creëer een overzichtelijke mappenstructuur op Canva. Het is één van de simpelste tips, maar het zorgt voor een handig overzicht voor jouw bedrijf. Hierdoor structureer je ontwerpen/templates van verschillende opdrachtgevers gemakkelijk in verschillende mappen. Deze ontwerpen kan je ook weer delen met andere teamleden.

Canva mappen

AFBEELDINGEN

Eén van de voordelen van mappen is ook dat je er ook afbeeldingen in kan toevoegen zodat je je afbeeldingen apart bij uploads heb staan. Dit scheelt ook weer een hoop zoeken ;). Je doet dit door aan de linkerkant te zoeken op ‘mappen’. Hier vind je een overzicht met de verschillende mappen en afbeeldingen van de opdrachtgever of het project.

Canva mappen afbeeldingen

GRATIS VERSIE

De gratis versie van Canva biedt een beperkt aantal mappen aan. De mogelijkheid die je krijgt is het maximaal van 3 mappen om je ontwerpen te kunnen structureren.

PRO VERSIE

Met de Pro versie van Canva kan je oneindig veel mappen aanmaken. Dit heeft veel voordelen als je met verschillende projecten of opdrachtgevers werkt. Het versnelt ook het werkproces van je ontwerpen, omdat het snel te vinden is en alles is een bestand staat. Zonder de mogelijkheid van deze mappen zouden wij niet het optimale uit onze opdrachten kunnen halen.

Hopelijk hebben wij je kunnen inspireren om ook Canva mappen te gaan gebruiken en hoe je gestructureerd te werk kunt gaan.

Wil je graag ondersteuning met het creëren van creatieve content? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk alle mogelijkheden op onze website! Wij helpen je graag.

Liefs, Joëlle

Joëlle Leijten | ShareOn - Marketingbureau in Tilburg
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email