Zo maak je succesvolle content voor je social media

Social Media is een belangrijke plek om je bedrijf te laten zien. Veel ondernemers hebben inmiddels een bedrijfsprofiel (IG) of bedrijfspagina (FB) aangemaakt voor hun onderneming. Op die manier stel je jezelf in staat om je diensten nog beter te laten zien. Doordat er inmiddels ontzettend veel bedrijfspagina’s en -profielen zijn, wordt de concurrentie groter. Hoe zorg je ervoor dat jouw content de aandacht trekt? In deze blog geef ik een aantal tips hoe jij succesvolle content maakt voor jouw social media.

POST UNIEKE CONTENT

Plaats content waar jouw doelgroep echt naar op zoek is. Alleen zo trek je de aandacht. Socials waar alleen maar reclame op staat klikken de meeste mensen gelijk weg. Dit wil je voorkomen. Mensen moeten nieuwsgierig worden en verder willen scrollen voor meer. Dat doe je door middel van unieke content! Unieke content is iets wat mensen nog niet eerder zo hebben gezien. Je springt er dus uit. Het zijn berichten waarin je mensen kennis laat maken met jouw dienst en/of product op je eigen manier. Lang verhaal kort: alle unieke content is content die je zelf creëert. Meer informatie over unieke content? Lees dan deze blog.

HIERMEE MAAK JE SUCCESVOLLE CONTENT

Heb je geen inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan vooral bij andere bedrijven om inspiratie op te doen. Kijk naar het soort content, hoe vaak zij een bericht plaatsen en de interactie. Je kunt hier altijd inspiratie uit halen. Let er wel op: inspiratie opdoen betekent niet letterlijk overnemen. Het is altijd goed om geïnspireerd te raken door andere bedrijven, maar content kopiëren is echt een no-go!

Braindump

Een methode die voor velen goed werkt is de ‘braindump’ methode. Neem de tijd om na te denken over onderwerpen die aansluiten bij jouw bedrijf, missie of visie. Vervolgens schrijf je alle woorden die in je opkomen op. Na een paar minuten heb je zo een aantal relevante steekwoorden op papier staan waar je over kunt schrijven! Weten hoe je een goede tekst schrijft? Lees dan deze blog.

Canva

Dit is persoonlijk mijn favoriet. Dankzij Canva kun je afbeeldingen creëren op ieder formaat. Er zijn veel voorbeelden van posters, omslagfoto’s, visitekaartjes et cetera. Je hebt ook keuze uit bepaalde elementen die je kunt toevoegen om je post wat op te pimpen. Je kunt ook je eigen foto’s uploaden, tekst toevoegen en een achtergrond.

Lightroom

Bij deze app gaat het vooral om het bewerken van foto’s. In Lightroom tover je je donkere foto’s om tot een stralende foto. Je hebt super veel geavanceerde tools die jou kunnen helpen om je foto te bewerken. Bijvoorbeeld: de tool automatisch bewerken of je kunt simpelweg gebruik maken van verschillende presets.

HOUD GRIP DANKZIJ EEN CONTENTPLANNING

Voordat je een bericht gaat inplannen, kijk dan naar jouw statistieken. Op die manier kun je achterhalen wanneer jouw volgers het meest online zijn. Niet iedereen zit op hetzelfde tijdstip op social media. Test wanneer jouw klanten het meest online zijn. Varieer met tijden en kijk welke het beste aanslaat. Neem iedere week een ochtend of middag de tijd om jouw content in te plannen. Dit kun je doen via Facebook Creator Studio. Dankzij deze handige tool kun jij binnen een handomdraai content inplannen.

JE POST IS GEPLAATST: INTERACTIE TIJD!

Wanneer je jouw post geplaatst hebt, is het tijd voor een cruciaal onderdeel: interactie. Je kunt interactie opwekken door vragen te stellen in jouw social media berichten. Speel in op de emotie van de mensen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vragen te stellen, zoals “Herken je dit ook?”, “Wat vind jij hiervan?”, “Geef jouw mening!”. Zo maak je het wat persoonlijker en zijn mensen meer geneigd om te reageren en hun mening te laten horen. Als mensen de tijd nemen om op jouw post te reageren, zorg er dan voor dat jij daar weer op reageert. Dat vindt het algoritme ook leuk!

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je moeite met het maken van content of schrijven van teksten? Wij helpen je graag!

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.