Zo stuur je automatische berichten via Instagram

Wist je dat je automatische berichten kan sturen via Instagram? Super easy! Door automatische berichten kun je sneller antwoorden op je volgers waardoor je volgers zich meer betrokken voelen bij jouw bedrijf. Wij vertellen je graag meer over hoe je automatische berichten aanmaakt en verstuurt!

De voordelen van automatische berichten

Op Facebook was deze functie al een tijdje beschikbaar en nu heeft Instagram deze nieuwe functie ook! Automatische berichten worden vaak gebruikt door bedrijfsprofielen. Het is natuurlijk super handig om snel te antwoorden op je volgers. Door automatische berichten in te stellen scheelt het je ook nog eens enorm veel tijd Het heeft niet alleen voordelen voor jou, ook de volgers waarderen het enorm als ze snel een antwoord krijgen.

Instagram bedrijfsprofiel

Eén ding is noodzakelijk als je automatische berichten wilt gaan versturen: een Instagram bedrijfsprofiel. Mocht je dat nog niet hebben, dan kan je er heel gemakkelijk één aanmaken.Hoe je dat doet, dat lees je hier.

 

Hoe maak ik een automatisch bericht?

Eigenlijk is een automatisch bericht aanmaken heel simpel.

 

Stap 1

Je gaat naar instellingen op je Instagram account en vervolgens naar het kopje bedrijf.

1
2

Stap 2

Als je op ‘bedrijf’ hebt geklikt, zie je kopje ‘snelle antwoorden.’ Hier klik je op!

3

Stap 3:

Druk op het plusje om een nieuw automatisch antwoord te maken.

4

Stap 4

Je ziet ‘sneltoets’ en ‘chatbericht’ staan. Bij ‘sneltoets’ typ je een sleutelwoord voor het bericht dat je als automatisch antwoord wilt versturen. Je antwoord wordt weergegeven als je dit sleutelwoord in een chat typt. Bij ‘chatbericht’ typ je het bericht dat je naar je klanten wilt versturen. Easy as that! Je hebt je eerste automatische bericht gemaakt.

 

5

Hoe gebruik ik een automatisch antwoord?

Nu je de automatische antwoorden hebt aangemaakt, kun je ze gaan inzetten. Zo kan je bijvoorbeeld een nieuwe volger bedanken en diegene wijzen op de producten die je aanbiedt.

Stap 1

Ga naar het chatbericht van de nieuwe volger en typ jouw sneltoets in, bijvoorbeeld ‘dankjewel.’ Vervolgens verschijnt er een blauw icoontje.

1 3

Stap 2

Als je op dit icoontje drukt komt automatisch het bericht dat je hebt gemaakt naar voren en kun je deze versturen. Super snel en makkelijk! Nadat je op verzenden hebt geklikt, kun je het hele chatbericht nog in zijn geheel zien.

2 1
3 1
Hopelijk is het nu helemaal duidelijk voor je hoe je een automatisch bericht via Instagram maakt en stuurt! Wil je graag ondersteuning met het creëren van creatieve content? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk alle mogelijkheden op onze website! Wij helpen je graag.

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.