Zo verbeter je jouw timing op social media

Bestaat er een algemene perfecte timing op social media om een bericht te plaatsen? Ik ben ervan overtuigd dat dat niet het geval is. Ondanks onderzoeken die zeggen dat dinsdag en donderdag om 17:00 of 19:00 uur de beste tijden zouden zijn, ben je nog steeds afhankelijk van je doelgroep. In deze blog vertel ik je meer over hoe jij meer uit jouw timing op social media haalt.

TESTEN, TESTEN, TESTEN!

Het is belangrijk om te weten wanneer jouw doelgroep actief is op social media. Maar hoe kom je hier achter? Dit doe je door testen, testen en nog eens testen! Ga experimenteren met de tijd van plaatsing van berichten en kijk op welk tijdstip de engagement het hoogste is! En vergeet natuurlijk niet je statistieken te monitoren. Wij doen dat bijvoorbeeld wekelijks en zorgen dat we onze content en plaatsingstijdstippen daarop aanpassen.

Tip! Test een tijd meer dan één keer. Het kan natuurlijk zo zijn dat er die dag toevallig minder mensen door hun Instagram tijdlijn aan het scrollen waren dan de dag of week ervoor. Bovendien geldt niet alleen de tijd van plaatsing maar ook de dag.

GEBRUIK JE GEZONDE VERSTAND

Gebruik daarnaast je gezonde verstand. Moeten wij jou vertellen dat je het beste niet om 4:00 uur ’s nachts kan posten? Nee, en ik had ook niet anders verwacht! Waarschijnlijk heb je zelf wel een idee van wat dan wél een goede timing is. Volg je gevoel en begin daar met het testen. Je kunt over het algemeen wel bedenken dat de meeste mensen rond 09.00 uur aan een werkdag beginnen, waarbij ze druk bezig zijn met opstarten, mails bijwerken et cetera. En dat mensen tussen 17.00 en 18.00 uur in de auto naar huis zitten. Geen ideale tijdstippen, dus.

WAT DOE JE ZELF?

Kijk daarnaast ook naar je eigen gedrag. Wanneer scroll jij meestal door alle socials? Ik ben zelf vaak actief in de avond. Ik vind het altijd heerlijk wanneer ik op de bank met een dekentje zit om dan even likes en reacties uit te delen. Het klinkt misschien gek, maar dit is toch even een momentje voor mezelf.

SAMENGEVAT

Dus waar moet je op letten?

  • Testen, testen, testen & statistieken analyseren. Alleen zo kom je erachter welke tijd jou de meeste engagement oplevert.
  • Gebruik je gezonde verstand: post niet op gekke tijdstippen, wanneer iedereen bijvoorbeeld ligt te slapen.
  • Kijk naar je eigen gedrag: waneer ben je zelf het meest actief?
  • En natuurlijk kan je daarnaast gebruik maken van de algemeen beste tijdstippen om te plaatsen, maar blijf kritisch en kijk of deze tijden en dagen ook werken voor jou! It’s all about the right timing 😉

Behoefte aan extra kennis?

KIES VOOR CONTENT MARKETING CONSULTANCY.

GERELATEERDE STORIES.

Binnen één jaar van content creator naar content marketeer

Het is tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar én de groei die Jady heeft doorgemaakt. Je leest het in deze blog.

Hoe vergroot jij jouw online zichtbaarheid in tijden van crisis?

In deze blog vertellen we jou waarom online zichtbaarheid nu belangrijker is dan ooit!

AAN DE SLAG.

Zin om samen aan de slag te gaan om impact te maken? Sharon staat voor je klaar.