Hashtags

Zo vergroot jij jouw bereik met hashtags!

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen op social media: hashtags. Als je graag wilt dat je content gevonden wordt op Instagram en Facebook dan is het gebruik van hashtags onmisbaar. Het gebruik van hashtags is namelijk een effectieve manier om jouw bereik te
vergroten op jouw social media accounts. Een bericht met ten minste één hashtag levert gemiddeld 12,6% meer betrokkenheid op dan berichten zonder hashtag. Het is dus echt de moeite waard om een hashtag strategie voor jouw merk te maken! Wil jij leren hoe je hashtags strategisch kunt gebruiken? Wij geven jou graag tips over het gebruik van hashtags om meer volgers te krijgen, de betrokkenheid van je berichten te verbeteren en een community rond je bedrijf op te bouwen.

Hoe gebruik ik een hashtag?

Wanneer je een hashtag gebruikt onder jouw post, maak je een link waar je op kunt klikken. Als je op de hashtag klikt, kom je op het hashtagoverzicht. Een hashtag helpt mensen bij het vinden van berichten over onderwerpen die hen interesseren. Je gebruikt een # voor een
woord om deze klikbare link te maken, bijvoorbeeld: #ShareOn. Een hashtag wordt in een woord geschreven dus geen spaties ertussen. Leestekens en speciale tekens zijn ook niet mogelijk.

Waarom zijn hashtags zo belangrijk?

Het gebruik van relevante, gerichte hashtags op jouw posts en verhalen is nog steeds een van de beste manier om ontdekt te worden door een nieuw publiek op social media. Dit kan leiden tot meer betrokkenheid, meer volgers en meer klanten voor je bedrijf. Wanneer je een hashtag toevoegt aan je bericht, dan zie je jouw bericht ook in het hastagoverzicht. Je account moet wel openbaar zijn, anders komt het bericht niet in het overzicht van de hashtag. Op Instagram komen mensen op veel verschillende manieren jouw post tegen. De mensen die jou volgen, komen de post tegen in hun feed. Je wilt eigenlijk bereiken dat jouw post op de explore page komt, zo weten nieuwe mensen je ook te vinden. Goede hashtags vergroten de kans dat gebruikers je post in de explore tab vinden. Post je dus met de juiste tags, dan heeft je post op twee manieren de kans om bij nieuwe mensen terecht te komen.

Hashtagoverzicht

Als je een hashtag in je post zet, maakt Instagram automatisch een klikbare link. Als je op een van de hashtags drukt, kom je dus op het hashtagoverzicht. Als je een van de populairste hashtags gebruikt van Instagram dan kom je hoogstwaarschijnlijk ver onderaan het hashtagoverzicht te staan. Door het nieuwe algoritme van Instagram wordt de pagina voornamelijk ingedeelt op hoe populair jouw post is. Hoe populairder jouw post is, hoe hoger de post komt te staan in het hashtagoverzicht. Daarom is het belangrijk om relevante hashtags te gebruiken en te onderzoeken hoe populair de hashtag is, zo ben jij opvallender in het hashtagoverzicht. Als je opvallender bent, krijg je meer likes en comments en ga je omhoog in het hashtagoverzicht.

Waar moet ik op letten?

  • Je mag maximaal 30 hashtags gebruiken bij je post. Als je een beginnend bedrijf bent en nog geen groot bereik hebt, gebruik dan vooral de 30 hashtags. Gebruik ze slim en optimaal.
  • Zorg ervoor dat je hashtags niet gelijk zichtbaar zijn, zet ze bijvoorbeeld in de reacties.
  • Gebruik relevante hashtags. Als ze niet relevant zijn met jouw bedrijf, bereik je niet jouw doelgroep.
  • Bij het gebruik van een hashtag die miljoenen mensen gebruiken, valt jouw bericht niet op.

Hoe weet ik welke hashtags bij mij passen?

Bij correct gebruik kunnen hashtags je helpen uw bereik te vergroten, meer betrokkenheid te krijgen en meer volgers aan te trekken. Maar om succesvol te zijn met hashtags, moet je strategisch zijn over welke hashtags je gebruikt en wanneer je ze gebruikt. Hoewel de populairste hashtags op Instagram miljoenen keer zijn gebruikt, betekent dat niet dat je heel veel likes en reacties krijgt. In plaats van de populairste hashtags te gebruiken, is het beter om hashtags te vinden en te gebruiken die minder populair zijn. De beste manier om dit te doen is door te kijken naar welke hashtags je publiek, concurrenten en marktleiders al gebruiken. Er zijn hiervoor ook handige websites die je er graag bij helpen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op hashtagify.me!

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je moeite met het maken van content of schrijven van teksten? Wij helpen je graag!

Liefs, Sharon

Sharon Damen | ShareOn - Marketingbureau in Tilburg
Sharon Damen

Sharon Damen

Oprichtster & eigenaresse

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email